Σκουπίδι η σκέψη την πετώ τη λογική απαρνιέμαι, μ' ένα σαράκι αρμένικο για δρόμους που δε θέλησα στις χαραυγές ξεχνιέμαι.

4 Ιαν 2009

Δεν είναι επίθεση, άμυνα είναι....

Το ακούσαμε και αυτό. Η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα δεν είναι ακριβώς επίθεση, αλλά άμυνα.
"Δεν τον μαχαίρωσα εγώ κ. Πρόεδρε, μόνος του ήρθε και έπεσε, 34 φορές με την πλάτη του, πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα".

Πριν από μερικές εβδομάδες όλος ο πλανήτης πανηγύρισε την εκλογή Ομπάμα. Όλοι ή σχεδόν όλοι πίστεψαν ότι κάτι διαφορετικό έρχεται. Το "Προεδρία 2.0" όμως μας τέλειωσε νωρίς. Εντάξει ο Bush Junior εξυπηρετεί συμφέροντα, αυτό το ξέρουμε δεν θα το μάθουμε τώρα. Από ότι φαίνεται όμως και ο νέος, ωραίος κ.λπ. Ομπάμα είναι μία από τα ίδια. Τόσος κόσμος πανηγύριζε, μέχρι και προσκλήσεις για group στο Facebook έστελναν, μέχρι και τα χρηματιστήρια πήραν για λίγο τα πάνω τους, τέτοια ψυχική ανάταση είχε να νοιώσει ο πλανήτης πολλές δεκαετίες.



Από την άλλη εκεί στο Ισραήλ δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερα έξυπνους πολιτικούς. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δίνουν λόγο ύπαρξης σε μία, όπως την ονομάζουν αυτοί, τρομοκρατική οργάνωση; Γιατί μην μου πείτε ότι τα αδέρφια, οι μανάδες, οι πατεράδες των παιδιών που σκοτώνονται αυτή τη στιγμή θα σκεφτούν ότι φταίει η Χαμάς για όλα αυτά. Εγώ λέω ότι θα ρίξουν το φταίξιμο στο Ισραήλ, και επειδή δεν μπορούν να ξέρουν ποιος είναι αυτός που έδωσε την εντολή για τη βόμβα, ποιος είναι αυτός που πάτησε τη σκανδάλη, εγώ σκέφτομαι ότι θα στρέψουν την οργή τους εναντίον όλων των Ισραηλινών και σε 10 χρόνια από σήμερα θα ζωστούν και πάλι μία αρμαθιά εκρηκτικά και θα ανταποδώσουν.
Προσπαθήστε να μπείτε για λίγο στη θέση τους, τι θα κάνατε αν χάνατε ένα αγαπημένο πρόσωπο και κάποιος ερχόταν και σας προσέφερε ένα όπλο και τον τρόπο να πάρετε εκδίκηση. Σκεφτείτε για λίγο, τι θα κάνατε;

Η βία φέρνει βία, δεν το ξέρετε;

2 σχόλια:

  1. 1967 Τέσσερα μεγάλα και ισχυρά έθνη εισβάλλουν στο Ισραήλ (Ιρακ, Ιορδανια Συρια Αιγυπτος) 1967-2005 Οι Ισραηλινοί κερδίζουν και κατέχουν την λωρίδα της Γάζας. Κατα καιρούς οι Παλαιστίνιοι κάνουν ιερό πόλεμο (ιντιφάντα) και αποτυγχάνουν. 1994 δίνει μερική αυτονομία (παλαιστινιακή αρχή) 2005 το Ισραήλ κάνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα δίνοντας ανεξαρτησία στη Λωρίδα. 2006 εκλογές με ΦΑΤΑΧ και ΧΑΜΑΣ σε εμφύλια σύγκρουση. 2006 με 2008 Η αθώα Χαμάς περιφρονεί τις προσπάθειες για ειρήνη και εκτοξεύει συνολικά 697 πυραύλους και 822 οβίδες όλμων εναντίων πόλεων του Ισραήλ (στα τυφλά). Δεκέμβρη το Ισραήλ βάζει την ταφόπλακα στην ειρήνη με την εισβολή. Όπως είπες η βια φέρνει βία... Αλλά δεν φταίει ποτέ μόνο ένας. Πάντα και οι δύο. Αν μόνο τα κράτη ακολουθούσαν τις διεθνείς αποφάσεις... ΟΗΕ έχει κρίνει παράνομη την κατοχή... αν δεν τα ελευθερώσουν όλα (και την δυτική όχθη) δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη... και φταίνε όλοι (και κανένας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς δεν φταίει ποτέ μόνο ο ένας.
    Αλλά περιμένεις από τον ισχυρό να κάνει το σωστό. Σκέψου λίγο το ρόλο της Χαμάς. Φαίνεται να προστατεύει τους Παλαιστίνιους από τους "κακούς Ισραηλινούς".
    Σκέψου τώρα ένα κόσμο που οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται προστασία, τι νόημα θα είχε η ύπαρξη της Χαμας ή και κάθε τρομοκρατικής οργάνωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Followers

ForaCamp - η τεχνολογία, στα καλύτερα της!

LaptopBlog.GR


My Flickr